Skip to content

AcuCort ansluter till Röda webben inför kommersialisering

AcuCort har anslutit till Röda webben-tjänsterna som samordnas av branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen – LIF. Anknytningen är ett steg mot den kommande kommersialiseringen av företagets läkemedelsprodukt Zeqmelit®.

Inom läkemedelsbranschen finns utarbetade reklamations- och indragningsrutiner. Riktlinjerna är samlade på den så kallade Röda webben och beskriver hur reklamationer och indragningar av läkemedel ska handläggas i Sverige. Dessa riktlinjer utgör normer för läkemedelsbranschen med produkter på den svenska marknaden.

”Medlemskapet i Röda webben är en viktig del i den kommande kommersialiseringen av vår munfilm Zeqmelit på den svenska marknaden. Genom att ansluta oss till tjänsten säkerställs att vi följer de regler som omgärdar reklamationer och indragningar i Sverige”, säger AcuCorts vd Jonas Jönmark.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Jönmark, vd, AcuCort AB

Telefon: 070 365 5400

Epost: jonas.jonmark@acucort.se

Om AcuCort AB (publ)
AcuCort har utvecklat och kommersialiserar Zeqmelit®, en ny snabblöslig munfilm att lägga på tungan, baserad på den välkända kortisonsubstansen dexametason. Läkemedlet är en smart produkt i en ny, innovativ, patenterad och användarvänlig administrationsform i första hand för behandling av svåra och akuta allergiska reaktioner, krupp hos barn, illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling samt för behandling av patienter med covid-19 som behöver kompletterande syrebehandling. Zeqmelit® är godkänt i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sammantaget stärker det bolagets bedömning att tiden fram till kommersialisering kan vara relativt kort. AcuCort (kortnamn: ACUC) är noterat på Spotlight Stock Market. Besök gärna www.acucort.se.